Building together met EventArise

Managed Cluster Case

Studio Dircken

Als je echt vertrouwen hebt in je onderneming dan is het niet de vraag of je gaat groeien, maar hoe snel je groeit. Om goed voorbereid te zijn en verrassingen in de groeifase te voorkomen heeft EventArise gekozen voor een managed cluster voor de bouw van een nieuw online evenementen platform.

Voor EventArise is het noodzakelijk dat de performance van de website op elk moment van de dag goed en betrouwbaar is, ongeacht de drukte. De eisen voor de hosting oplossing waren vrij rechttoe rechtaan: een zo hoog mogelijke beschikbaarheidsgraad en de mogelijkheid om probleemloos te kunnen schalen, zodat de hosting oplossing geen bottleneck vormt voor de groei van de onderneming. Door deze twee eisen was de keuze al snel gevallen op een managed cluster.

Hoge beschikbaarheid

De eerste eis van EventArise was dat de hosting oplossing een zo hoog mogelijke beschikbaarheid zou behalen. We hebben daarom een cluster gebouwd bestaande uit drie servers, welke geografisch gespreid zijn over drie datacenters.

Dankzij deze spreiding blijft de website gewoon online wanneer er een server, of in het ergste geval een heel datacenter, wegvalt. Zodra dit gebeurt dan gaan er bij ons op de achtergrond diverse alarmen af, zodat onze experts het cluster weer zo snel mogelijk in gezonde staat kunnen brengen. Het mooiste aan dit allemaal is dat de bezoekers er helemaal niets van merken, zij krijgen op elk moment een goed werkende website voorgeschoteld.

Schaalbaarheid

De tweede eis voor de hosting oplossing was schaalbaarheid. Als je eenmaal momentum hebt is er niets vervelender dan de de operatie stil te moeten leggen voor onderhoud. Doordat er gekozen is voor een managed cluster kunnen wij op elk moment meerdere servers toevoegen, zonder enige downtime.

Het resultaat

Naast de drie servers in te richten waaruit het cluster bestaat hebben we ook diverse optimalisaties doorgevoerd met als doel om zo goed mogelijk te voldoen aan de gestelde eisen.

De webapplicatie wordt bijvoorbeeld aangevoerd door een database die van drie servers informatie ontvangt. In dit geval is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen corruptie ontstaat in de database. Om dit te voorkomen maken we gebruik van een MariaDB Galera cluster, wat ervoor zorgt dat alle drie de databases op elk moment in sync zijn.

De website is tevens voorzien van een Varnish cache en er wordt gebruik gemaakt van Aurora Objects. Beide oplossingen zorgen ervoor dat de webservers ontlast worden, waardoor er uiteindelijk meer bereikt kan worden met minder resources. Daarnaast houden wij 24/7 een oogje in het zeil en worden er preventief backups gemaakt.

Building Together/p>

Doordat het evenementen platform nog in aanbouw was hadden we de luxe om in een vroeg stadium mee te denken en te adviseren over de achterliggende techniek. Door samen te bouwen kunnen we het een en ander beter op elkaar afstemmen, waardoor in onze ervaring de mooiste oplossingen naar voren komen.

Klaar om aan de slag te gaan?

Neem contact op!